EN İYİ KORE VE JAPON DİZİLERİ TOP 15 - Maya's Dream

Subscribe to KORE VE JAPON DIZILERI

EN İYİ KORE VE JAPON DİZİLERİ TOP 15




Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bana mesaj veren, bir şey öğreten, cinsel içeriği olmayan filmleri ve dizileri daha çok seviyorum. Belki de bu yüzden bir diziyi izleyip bitirmek benim için çok zor. Dizinin içine girmem lazım. Ama çoğunda bu mümkün olmuyor. Ha gayret bir kaç bölüm sonra içine gireceğim diyorum ama ne yazık ki yarı bölüme gelince bırakıveriyorum. Benim gibi düşüneniniz varsa aşağıdaki diziler tam size göre. Mutlaka izlemeniz gereken dizileri sizlerle paylaşıyorum. Geneli Romantik, Komedi ağırlıklı ama izlemekten memnun kalacağınız diziler.

1) THE HEİRS




Tür: Romantik, Gençlik

NOT:Kardeşim Romantik dizinin de mesajı mı olurmuş demeyin. Çoğumuz nasıl sevmemiz gerektiğini bile bilmiyoruz. E biz sevmeyi biliyoruz da karşımızdaki bilmiyor ki buna ne yapalım? Gelin bu cevabı dizimiz oyuncuları versin. Kavganın bile dozu nasıl oluyor görelim.











Konusu: Lise öğrencilerinin aşkları, dostlukları ve sırları aynı zamanda aile sorunlarını konu alan bir dizi. Zengin çocuklarının okutulduğu, her imkanı bünyesinde barındıran elit bir okul.. Bu okul Sosyal yardımlaşma adı altında sınırlı sayıda fakir öğrenci kabul etmektedir. Fakat bu okuldakiler, sosyal yardımlaşma mensubu öğrencilere pek hoş bakmamaktadır. Kızımız Cha Eun Sang, babasını kaybetmiş, konuşma engeli olan annesi ile yaşamaktadır. Annesinin hizmetçi olarak çalıştığı evin sahibi tarafından bu elit okula nakli gerçekleştirilir. Geçmişte yaptıklarından pişman olmuş, şimdi ise alçak gönüllü, sevgi dolu olan yakışıklı oğlumuz Kim Tan, zengin bir babanın evlilik dışı ilişkisinden olan oğludur. Bu durum Kim Tan için çok üzücüdür. Fakir kızımız Cha Eun Sang bu yakışıklı, karizma oğlumuzun bir tesellisi olacaktır.

2) PERSONEL TASTE


Tür: Romantik Komedi
Son Ye- Jin ve Lee Min Ho başrolde

Konusu: Burada küçük yaşta annesini kaybetmiş, ünlü bir mimar olan babası tarafından dışlanmış, haliyle özgüveni yitik, bakımsız, saf ve pasaklı bir kızımız Park Gae In vardır. Bu kızımız, bir de sevgilisi ve en yakın arkadaşı tarafından bir darbe daha yiyecektir. (iyi ki o darbeyi yiyecektir... ) Diğer taraftan bu kızımızın tam aksine; başarılı bir mimar olabilme yolunda ilerleyen,düzenli ve yakışıklı Jeon Jin Ho, projesinde ünlü bir mimarın tasarladığı evi kendisine feyiz almak için incelemek ister. Bunun için de bir yolunu bulup Park Gae In'in evine gider ve odasını kiralar. Ve komedi başlar:) Veeee bu ikili zamanla birbirlerinden hoşlanır.


3) CİTY HUNTER

Mangadan uyarlanmış bir dizi. Cingöz Recai adlı romanı okuyanınız varsa yer yer size bu romanı anımsatacak
Tür: Romantik, Aksiyon
NOT: Mangadan uyarlanmış bir dizi. "Cingöz Recai" adlı romanı okuyanınız varsa yer yer size bu romanı anımsatacak.

Konusu: Ülkenin tehlike arz eden bölgesinde güvenliği sağlamak için 20 asker görevlendirilir. Fakat görevlendirilen bu askerler, devlet yöneticilerinden oluşan 5 kişinin emriyle suikaste uğrarlar. Bu suikastten sadece bir kişi kurtulur (Lee Jin Pyo). Ve en yakın arkadaşının bebeğini kaçırır. Amacı ise ihanete uğrayan babasının ve diğer askerlerin intikamını alması için eğitmektir. Lee Jin Pyo'nun acımasız,sert, duygusuz, hırslı eğitimiyle yetişen Lee Youn Song intikam için Güney Kore'ye gönderilir ve Başkanlık Sarayında bilişim uzmanı olarak çalışmaya başlar. Aynı yerde koruma olarak işe başlayan Kim Na Na ile tanışır. Tek hedefi, suikasti düzenleyenlerden intikam almak olan Yong Song, Kim Na Na' dan uzak durmak ister. Ama bu mümkün olamaz. Artık Yoon Song'un iki amacı vardır: İntikamını almak ve Kim Na Na' yı korumak.

4) MAN FROM THE STARS


Tür: Romantik Komedi, Fantastik
Kim Soo Hyun ve Jun Ji Hyun başrolde.

Konusu: Yakışıklı bir uzaylı olan Do Min Joon 400 yıl önce Joseon Hanedanlığı döneminde dünyaya inmiştir. Ve bir şekilde uzaya dönme şansını uzuuuuunca bir süre kaybetmiştir. Bu uzaylımız çeşitli meslekler yaparak, hep genç ve yakışıklı kalarak günümüze kadar gelmiş, özel yetenekleri olan biridir. Şuan ise üniversitede Profösör olarak çalışmaktadır. Yan dairesinde başarılı ve ünlü bir oyuncu olan kızımız Chun Song Yi oturmaktadır. Ancak bu ünlü kızımız; havalı, ukala, kendini beğenmiş, kültürü eksik biridir. Son zamanlarda, bu kültür eksikliğinden ve üniversiteye gitmemesinden dolayı basın ve hayranları tarafından eleştirilerek bu başarısı sekteye uğramaktadır. Eleştirilerden kurtulabilmek için üniversiteye devam etmeye karar veren kızımız, bizim uzaylının öğrencisi de olur. Birbirlerine aşık oldukça durum komedileşir :) Kızımızın gıcıklığı sempatik hal almaya başlar.

5) SECRET GARDEN


Tür: Romantik, Fantastik
Ha Ji Won ve Hyun Bin başrolde
NOT: Dizisi mi? Romanı mı diye soracak olursanız kesinlikle romanını okuyun derim.

Konusu: Kızımız Gil Ra Im bir dublördür. Kim Joo Won ise aile şirketlerinden birinin başındadır. Kendisi, asansör fobisi olan, kibirli, çocuksu, marka takıntılı sempatik bir adamdır. Şarkıcı olan kuzeni Oska'nın skandalını çözmek için yanlış anlama sonucu Gil Ra Im ile karşılaşır. Gil Ra İm'i aklından bir türlü çıkaramaz :) Bir gün Gizli Bahçe yolundaki bir eve girerler. O evde içki ikram edilir. Fakat içtikleri bu içki yüzünden bedenleri yer değiştirir.

6) PİNOCCHİO


Tür: Romantik, Fantastik, Dram
Lee Jong Suk ve Park Shin Hye Başrolde

Konusu: Bir taraftan acımasız bir habercilik sonucu ailesi dağılan oğlumuz Choi Dalpo, evlatlık olarak başka bir ailede yetişmiş, bir okuduğunu bir daha unutmayan çok zeki biridir. Diğer tarafatan, muhabir olan annesi tarafından terk edilmiş babasıyla yaşayan kızımız Choi In Ha annesi gibi başarılı bir muhabir olmak istemektedir. Fakat bu kızımızın bir hastalığı vardır: "Pinokyo" yani hiç yalan söyleyememektedir... Dürüst bir muhabir olma yolunda adımlarını birlikte atmışlardır. Ancak bu o kadar kolay olmayacaktır.

7) LEGEND OF THE BLUE SEA


Tür: Romantik Komedi, Fantastik
Jun Ji Hyun ve Lee Min Ho başrolde

Konusu: Başroldeki denizkızımız Sim Chung, kıyıda dinlenirken, nitelikli dolandırıcı olan Heo Joon Jae ile karşılaşır. Tertemiz kalpli, tüm masum saf duygularla, daha önce ölen ilk aşkına benzeyen bu adama aşık olur ve peşinden kendini karaya atar. Ancaaaaaak bir denizkızı karaya çıkınca yürüyen insan olur, olur amma karada devamlı nefes alabilmesi için sevdiği kişinin de kendisini sevmesi gerekir.

8) ANOTHER MİSS OH


Tür: Romantik
Eric ve Seo Hyun Jin başrolde

Konusu: Terk edilmiş, dünyaları başlarına yıkılmış iki insanın bir vesile ile tanışıp aşık olmasını ele almaktadır. Kızımız Oh Hae Young sıradan güzellikte, sakar biridir. Lisede kendisiyle aynı ismi taşıyan, okulda popüler olan, zeki, yetenekli bir kızın gölgesinde kalmış, bundan ötürü de zaman zaman dolaylı da olsa başına dert olmuştur... Başarılı bir ses yönetmeni olan Park Do Kyung ise bir kaza sonucu geleceği görebilme yeteneğine sahip olmuştur. Ara ara gördüğü ama bir türlü anlam veremediği bu sakar kızla tanışacaktır.

9) OH MY VENUS


Tür: Romantik
So Ji Sub ve Shin Min Ah başrolde

Konusu: Zengin bir aile ferdi olan Kim Young Ho herkesten gizli bir şekilde kişisel antrönörlük yapmaktadır. Küçüklüğünde geçirmiş olduğu hastalık ve travmadan ötürü acınacak durumda olan kişilere merhamet edip yardım eden kibar bir adamdır. Bir zamanlar dikkat çekici güzellikte olan Kang Joo Eun ise avukat olmanın vermiş olduğu stresle kilo olmış, eski güzelliğini kaybetmiş ve sevgilisi tarafından terk edilmiştir. Zor durumda kalan Kang Joo Eun, merhametli antrenörümüzle karşılaşacaktır.

10) FAİTH


Tür: Fantastik, Romantik

Konusu: Goryeo dönemini (13.yy) ele alan fantastik bir dizidir. Goryeo Hanedanlığında general olan Choi Young, verdiği sözü ölüm pahasına yerine getiren, dürüst, ahlaklı, olağanüstü güce sahip ancak uyumayı çok seven biridir. Çinlilerin saldırısıyla yaralanan prensesi hayata döndürebilmek için bir doktora ihtiyaç vardır. Ancak bu açık yarayı iyileştirecek doktor sadece "Cennet'te (2012 yılı)" bulunmaktadır. Cennet denilen yere yani 2012 yılına gidebilmek için Cennetin Kapısından geçmek gerekir. Cesur generalimiz bu kapıdan geçerek cerrah Yoo Eun Soo'yu kaçırır ve Goryeo dönemine gelirler. Gelirler fakat zamanla generale aşık olan cerrahımız Geri dönüş ve aşk arasında tercih yapmak zorunda kalacaktır.

11) LİAR GAME



Lee Sang Yoon ve Kim So Eun Başrolde
NOT: Liar Game, Japon Mangasından uyarlanmıştır. Buraya Kore versiyonunu koydum ama dileyen Japon dizisini izleyebilir.

Konusu: TV programının düzenlediği, yarışmacıların özel olarak seçildiği ve bu yarışmanın sonucunda kazananın büyük ödül alacağı bir program olan"Yalan Oyunu". Adından da anlaşıldığı gibi en iyi yalan söyleyenin ve kurnaz olanın kazanacağı, akla ve zekaya dayalı olan bir dizi... İnsanların yalanınını kolaylıkla yakalayabilen dahi bir dolandırıcı Cha Woo Jin ve herkese güvenen, kolaylıkla kandırılabilen üniversite öğrencisi olan kızımız Nam Da Jung da bu yarışmada yer almaktadır.


JAPON DİZİLERİ

Buradaki diziler de yine meşhur Japon Mangasından...

12) HANA YORİ DANGO



Tür: Gençlik, Romantik (2 sezondan oluşmakta)
Jun Matsumoto ve Mao Inove başrolde
NOT: Kore versiyonu olan Boys Over Flowers dizisini izleyenler de bu Japon dizisini izlediklerine pişman olmayacaklar. Japonlar, mangalarına sadık kalarak dizilerine uyarlama yapıyorlar. Onların bu yönünü seviyorum.

Konusu: Makino Tsukushi, orta sınıflı bir ailenin ferdi olup elit bir okula geçiş yapmaya hak kazanmış bir kızdır. Fakat zenginlerden oluşan bu elit okul, F4 adıyla anılan zengin ve popüler olan bir grup öğrencinin kontrolü altındadır. F4, kendilerine zıt giden öğrenciye, kırmızı bir not bırakarak cezaya hazır olması konusunda uyarıcı bir geleneğe sahiptir. Bu gruba bulaşmadan okulu bitirmeyi düşünen Makino, birgün arkadaşını korumak için F4 grup lideri olan Domyoji ile karşı karşıya gelir. Bunun üzerine kırmızı not alan bu kızımız, okulda türlü aşağılanmalara maruz kalır. Ama bu dirençli ve inatçı kızımız Domyoji'nin ilgisini çekecektir.

13) RISOU NO MUSUKO/ İdeal Oğul


Tür: Komedi
Yamada Ryosuke ve Suzuki Kyoka başrolde
NOT: Şirinlik ve sevimlilikte tavan yapmış bir dizi.

Konusu: Anne-oğul ilişkisini anlatan komedi türünde dizidir. Kocası tarafından aldatılmış olan gururlu bir anne, oğlu Daichi'yi tek başına zorluklar içinde büyütmeye çalışmaktadır. Erkeklere olan güvenini kaybeden bu güzel annenin oğlundan beklentileri vardır: "Oğlu, çok çalışıp iyi bir işe girecek ve kendisine ev alacaktır."Oğlumuz Daichi, annesini seven, her zaman itaat eden ideal bir evlattır. Tabi güzel annesine yaklaşmaya çalışan diğer erkekleri kıskanmaktadır.


14) NODAME CANTABİLE


Tür: Romantik komedi, Müzikal
Hiroshi Tamaki ve Juri Ueno başrolde
NOT: Eğer yarım bıraktığınız ya da hiç başlayamadığınız bir müzik aletiniz ya da başka bir işiniz varsa bu diziyi izledikten sonra o işinizi tamamlamak isteyeceksiniz. O da yoksa iyi bir müzik kulağına sahip olacaksınız.

Konusu: Yetenekli bir piyano öğrencisi olan Chiaki'nin tek hedefi Orkestra Şefi olmaktır. Uçak fobisi olan, kimseyi begenmeyen, kibirli, başarısızlığa tahammül edemeyen bir yapısı vardır. Onun bu karakteri iyi bir orkestra şefi olma konusunda büyük bir engeldir. Hayatını değiştirecek, hedefine ulaştıracak iki kişiyle karşılaşacaktır. Bunlardan biri yurt dışından gelecek bir hoca, diğeri ise iyi bir kulağa sahip ancak pasaklı, plansız, nadir banyo yapan ve yemek yemeyi çok seven iyi kalpli, saf kızımız Nodame cantabile.

15) GOKUSEN


NOT: Hababam Sınıfı'mız Japon mangasına uyarlanmış :) :)

Konusu: Komiko Yamaguchi 4. kuşak Yakuza varisidir. Ancak kendisi üniversiteden yenice mezun olmuş ideal bir öğretmen olmak istemektedir. Şehrin en belalı, en sorunlu lisesine öğretmen olarak atanır. Bir Yakuza kızına göre bu bela hiçbir şeydir. Sadece Yakuza olduğunu gizlemek zorundadır. Bir de yakışıklı bir dedektif vardır ki onun dikkatini çekebilmek için elinden geleni yapacaktır.